5S methode: Efficiënt organiseren van de werkomgeving

De 5S methode is de standaard als het gaat om het professioneel en efficiënt organiseren van de werkomgeving. 5S staat nauw in verbinding met Lean werken en stelt direct uw mensen in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met verbeteren. De consultant van Nedcon Organisatieadvies is gespecialiseerd in het succesvol invoeren van de 5S methode binnen verschillende soorten bedrijven.

Goed georganiseerde werkplekken vormen de basis voor goede werkprocessen. Er is echter vaak geen tijd om de werkplekken eens goed aan te pakken. Maar dat is nu vaak het knelpunt. Een slecht georganiseerde werkplek kost continu tijd en moeite. Dit kan ten koste gaan van de productkwaliteit en de veiligheid van de medewerkers.

Wegnemen van de verspillingen

Lean Manufacturing richt zich op het wegnemen van verspillingen. Om dat duurzaam te realiseren, is een cultuurverandering in het hele bedrijf nodig. Daarom wordt vaak gestart met een 5S traject, gericht op mensen en hun eigen werkplekken.

 • SCHEIDEN
  Geen overbodige spullen op de werkplek.
 • SCHIKKEN
  Een plaats voor alles en alles op zijn plaats.
 • SCHOONMAKEN
  Door schoonmaken en -houden voorkomen van afwijkingen.
 • STANDAARDISEREN
  Resultaten van de eerste 3S’en samen borgen.
 • STIMULEREN
  Standhouden én blijven verbeteren door te stimuleren.

Voordelen van werken volgens 5S methode

5S betekent werken met aandacht voor kwaliteit! Het invoeren van 5S binnen uw productie biedt de volgende voordelen:

 • voorkomen van verspillingen in het werk;
 • verhogen betrokkenheid onder medewerkers;
 • efficiënt en effectief werken (productiviteitswinst);
 • een plezierige werkplek.

Praktische maatgerichte aanpak

De consultant van Nedcon Organisatieadvies is gespecialiseerd in het succesvol invoeren 5S binnen verschillende soorten bedrijven. Het traject is onder meer afhankelijk van de huidige cultuur en bewustzijn. In een persoonlijk gesprek bepalen we samen met u het te doorlopen traject.

Profiteer van de kennis en ervaring van de consultants van Nedcon Organisatieadvies en neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan. Wij gaan graag voor u aan de slag voor een professionele en goed georganiseerde werkomgeving.

Top