BRC certificering voor voedselveiligheid

Bent u een organisatie die voedingsmiddelen aan retailers levert? Met een BRC certificering kunt u aantonen dat u voldoet aan de eisen van het British Retail Consortium. Nedcon Organisatieadvies heeft de specialisten in huis die u begeleiden in het implementeren van een voedselveiligheidssysteem en voorbereiden voor certificering.

De Britse brancheorganisaties van detailhandelaren BRC (British Retail Consortium) heeft verschillende normen uitgebracht voor voedselveiligheid. Deze normen zijn ontstaan op basis van samenwerking van een aantal Engelse supermarkten. Deze normen richten zich op hygiëne- en voedselveiligheidseisen en zijn te certificeren. In Europa wordt deze certificering geëist door grote retailers.

Certificering biedt de organisatie en haar klanten zekerheid over de beheersing van voedselveiligheid in de gehele keten. Te denken aan de productie van voedsel, verpakkingen en transport. De BRC normen zijn erkend door het Global Food Safety Initiative (GSFI), een internationaal verband van voedselveiligheid experts onder andere afkomstig uit retailorganisaties, overheden, en productiebedrijven.

BRC certificering afhankelijk van bedrijfsactiviteit

Er zijn verschillende varianten van de norm ontwikkeld. De keuze voor een BRC certificering hangt van de activiteiten van het bedrijf.

 • Food Safety.
  Dit certificaat is voor voedselproducerende organisaties waar levensmiddelen worden verwerkt, verpakt of bewerkt.
 • Packaging (IoP).
  Dit certificaat is voor producenten van verpakkingsmaterialen voor elk type product, van levensmiddelen tot consumentenartikelen. Daarnaast wordt deze norm toegepast wanneer er bewerkingen aan verpakkingsmaterialen of herverpakking plaatsvindt.
 • Storage and Distribution (S&D).
  Dit is het BRC-Certificaat voor alle opslag- en transportactiviteiten voor het eigen bedrijf of voor derden.
 • Agents & Brokers.
  Dit is het certificaat voor handelsbedrijven en tussenpersonen die geen verdere activiteiten met de producten ondernemen maar wel een kritieke schakel zijn in de keten. U kunt hierbij denken aan traceerbaarheid van producten in de voedselketen, productinformatie en/of voorlichting.

Begeleiding richting BRC certificering

Nedcon Organisatieadvies helpt uw organisatie bij het inrichten van het voedselveiligheidssysteem en begeleidt uw organisatie naar certificering. Onze adviseurs hebben hiervoor praktische tips en de juiste ervaring. Wij hanteren een beproefde werkwijze om te komen tot een geïmplementeerd systeem.

Ik wil meer informatie

Neem contact met mij op

Top