BRL 6000 – Beoordelingsrichtlijn voor installateurs

De meeste bekende certificering binnen de installatiewereld is de BRL 6000. Nedcon Organisatieadvies heeft specialisten in huis die bedrijven begeleiden bij het verkrijgen van deze certificering.

De installatiewereld is in beweging en het leveren van kwaliteit en een veilige installatie een absolute must. Woningen en gebouwen moeten steeds duurzamer worden en de installatie is daarbij een essentieel onderdeel. Installatiebedrijven hebben te maken met eisen van een opdrachtgever, aanbestedingseisen, nieuwe of wijzigende wetgeving (bijvoorbeeld het Activiteitenbesluit) en een toenemende aansprakelijkheid.

Waarom certificeren volgens BRL 6000?

Certificatie maakt kwaliteit en veiligheid herkenbaar. Bedrijven kunnen zich daarmee onderscheiden; opdrachtgevers weten waarop zij mogen rekenen. Het certificeren volgens BRL 6000 levert een aantal voordelen op:

  • Vertrouwen van de opdrachtgever
  • Onderscheidend zijn in de markt
  • Het aantoonbaar voldoen aan relevante wet- en regelgeving (o.a. Bouwbesluit)
  • Voldoen aan eisen van opdrachtgevers. Bij aanbestedingen wordt steeds vaker gevraagd naar een certificaat om de gewenste kwaliteit zeker te stellen.

Beoordelingsrichtlijn voor de installatiebranche

BRL 6000 is de beoordelingsrichtlijn voor het ‘KvINL procescertificaat voor installaties’. Dit certificaat wordt uitgegeven door de Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL). De beoordelingsrichtlijn bestaat uit een algemeen deel en bijzondere delen voor diverse deelgebieden op het gehele terrein van ontwerpen en installeren van elektra-, gas-, waterinstallaties. Daarnaast is er een apart deel (BRL 6000-21) voor het installeren van warmtepompen.

Bij certificering moet altijd het algemene deel gecombineerd worden met een of meerdere bijzondere delen uit de beoordelingsrichtlijn.

Begeleiding bij certificering

Nedcon Organisatieadvies heeft de kennis en ervaring om u optimaal te begeleiden bij het behalen van een certificering volgens BRL 6000 of de andere installatie gerelateerde certificeringen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag meer.

Top