Ploegleider BHV

Wanneer een BHV-organisatie meerdere BHV’ers telt, is er vaak een ploegleider aangewezen. De ploegleider moet voor het uitvoeren van zijn taken een speciale opleiding hebben gevolgd. Nedcon Opleidingen & Trainingen verzorgt in samenwerking met één van onze partners deze opleiding.

De Ploegleider BHV coördineert de inzet van BHV’ers in het geval van een incident. Vanuit zijn functie geeft de Ploegleider BHV direct leiding aan de BHV-ploeg. Deze leidinggevende rol kan niet worden vervuld zonder uitgebreide kennis van maatregelen, hulpmiddelen, procedures en taakomschrijvingen.

Inhoud van de opleiding

Deze opleiding verzorgen wij op een bijzonder praktische wijze. Door middel van realistische scenario’s leren wij de cursisten te handelen in geval van nood. Wij geven geen ellenlange presentaties, maar leren cursisten hun toekomstige functie uit te voeren door te doen! Door de praktijkgerichte scenario’s worden de deelnemers in staat gesteld situaties goed in te schatten en adequaat te handelen volgens de juiste procedures. Deze manier van opleiden zorgt ervoor dat specifieke bedrijfsrisico’s kunnen worden getraind.

Tijdens deze tweedaagse opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Voorbereiding op de inzet van het bedrijfshulpverleningsteam;
  • Oefenen met het bedrijfshulpverleningsteam;
  • Beoordelen van de veiligheidssituatie van het werkgebied;
  • Beheer en controle van veiligheidsmiddelen;
  • Evalueren en rapporteren van de inzet en de oefeningen.

Duur en kosten van de opleiding

De opleiding Ploegleider BHV duur twee dagen en kost € 385,- per deelnemer. Dit is inclusief koffie/thee en lunch tijdens de opleiding, het opleidingsboek Ploegleider BHV, examenkosten en (bij goed gevolg) het NIBHV Certificaat Ploegleider.

Datum opleiding

Wij verzorgen deze opleiding op donderdag 24 en vrijdag 25 oktober in Bergambacht.

Vooropleiding

De opleiding Ploegleider BHV is geschikt voor mensen die leidinggevende taken willen vervullen binnen een BHV-organisatie. Voor deelname aan deze opleiding moeten cursisten minimaal de opleiding BHV Basis met goed gevolg hebben afgelegd.

Inschrijven voor de opleiding Ploegleider BHV

U kunt zich direct inschrijven voor een van de opleidingen door het formulier op de volgende pagina in te vullen.

Schrijf u nu in!

Gerelateerde opleidingen en diensten

Top